naturspirituelle workshop

Naturen er vår viktigste læremester. Den har en utrolig visdom og genialt enkelt "livssyn". Naturen har fortsatt den åndelighet vi har fortrengt i oss. En dyp livsbekreftende vei til selvhealing, nærvær, leve i nuet. Forstå alt henger sammen, at vi er en del av denne store sammenheng.

Det er som Naturen har denne visdom i seg, som hvisker til oss gjennom træ, sten, krystall, dyrehår, kongler, jord, sand, vann, luft, fjær, skinn, lær, knokler. Ditt innerste kjenner igjen disse ord, følelser, når du jobber tett med naturens materiale, når du gir deg lov lytte og kjenne til kraften som oppstår.

Dette er en eldgammel måte å samtale med naturen. Urfolk overalt kan dette,- dvs hvis ikke vi har vært der å ødelagt det, i siviliseringens "hellige" navn.

Vi  trenger virkelig  finne tilbake til denne ydmyke kontakt med en visdom som er billioner av år gammel. Lære av naturens logikk, hvis vi skal finne en ny vei å leve, nye indre verdier. 

La naturens intelligens komme opp å være toneangivende, sammen med vår tids viten tror jeg vi kan finne veier.

Hvis vi skal åpne for alt dette, trenger vi å vekke det naturspirituelle i oss. Der hvor gleden tilhørigheten, roen og tilliten bor. Det ønsker jeg gjøre med disse workshops, hvor vi skaper spirituelle og healende redskap sammen med naturen.


Hvordan gjør vi?

Vi dykker inn i et natur spirituelt tema. Sjamanistisk kan man også kalde det. En workshop er vanligvis en eller to dager. 

Den består av guidet meditasjon, trommereise,  seremoni.  vi har foredrag/undervisning, alt etter utseende av workshop.

Vi skaper ting, kommuniserer med naturens sjel kraft og budskap, gjennom praktisk arbeide. Andre ganger fordyper vi oss i praksis med sjamanistiske redskap og hellige ting. Eller naturens logikk og åndeliv står i fokus.  

 Her er rom for samtaler, individuell fordypning, og bygge relasjoner.

Workshopene foregår i naturen, rundt bålet, innendørs rundt bordet eller ildstedet

ca  kl 10 - 16  med max 12 deltakere

Jeg kommer til å arrangere flere workshops, hvor vi fordyper oss i både healingen og det spirituelle arbeide med disse redskap

Eksempler:


workshop med talismaner

Talismaner

Talismanen er et symbol eller gjenstand for beskyttelse, lykke, styrke, healing, eller hva du måtte koden med. En talisman har du i en kjede rundt halsen, i lomma, ved sengen, i bilen,- hvor du føler du trenger det.

Du kan skape presis den talisman du har bruk for. Vi følger shamanistisk tradisjon, å bruker tre, gjerne små grener/stykker som har lagt på bakken i vinn og vær en stund. Tre "suger til seg" , så dette skaper balanse mellom elementene, et godt utgansgpunkt for å legge inn din den energi du vil. Kode den

Talismaner skaper man gjennom seremonier. Du dekorerer den med symboler, kobbertråd, messingtråd, garn, fjær, farge etc..Alt hva intuisjonen forteller deg .

Dette er en dyp sterk spirituell prosess, hvor du må gjøre en reise innover for å virkelig få kontakten til det du ønsker og trenger at talismanen skal hjelpe deg med. Talismaner følger universets lover, ha tillit selvom du ikke altid "får" det du ber om , får du det du trenger

Træ er spesiell bra å kode pga sin energi. Det skal du lære mer om.

Spennende saker!

workshop med knive

sjamankniver

det er noe helt spesielt å jobbe med sjamankniver. De kan brukes til å skjære, ja, men..

Den er et healing-redskap, et balanseringsverktøy, du kan holde den for å kontakte spirits, den kanaliserer energi.

Den kan "fortelle" deg om din balanse, feminine og maskuline kraft, (håndtak er feminin, blad maskulin)

Du kan bruke den til å tegne i jorden å derved snakke med moder jord. Du kan føre den over ilden å vitalisere hva du ønsker.

- med disse gamle knivene får du kontakt med sjamanen som eide den.

Han/hun kan veilede deg. Kniven blir som en venn. 

  Jeg er så heldig å ha lånt flere gamle shaman-kniver av en god venn , Paul, som er engelsk men bor i Nepal. les om ham nederst på denne siden. Alle knivene har vært eid og brukt av en sjaman.  Du har mulighet kjøpe en kniv, det er kun for de som er med på kurs, og som har en ekte  interesse. Knivene liker seg ikke hos  "hvem som helst" , 

Dessverre er det mye av dette gamle som går tapt,  så dette arbeide handler også om å være med bevare en viten og en tradisjon.

Du kan  fint bruke en annen kniv, hvis du har en som er spesiell for deg, På workshopen  lærer du bruke den på sjamanistisk visworkshop med sjaman - bjellekjeder fra Nepal

bjelle kjeder

Alle kjenner lydhealing på et eller annet vis. Om det er med syngeboller sjamantromme eller musikk.

Disse kjeder du blir kjent med her er gamle, håndlagde, og hver sjaman har samlet sin egen, med bjeller og symboler som til sammen danner en enhet. Sjamanene har kjedene på seg når de gjør seremonier med dans og bevegelse.    Kraften fra lyden og bjellene renser, beskytter, healer. Du vil kjenne en helt spesiell følelse når du holder en sådan og beveger den. Den gir sen sterk lydhealing når healeren bruker den over deg. 

Det er en dyp dyp energetisk berøring rensing som skjer,  beroliger og beskytter.

De kan brukes til både mennesker, dyr, steder, natur, hendelser.

Jeg har lånt flere sådanne gamle kjeder av Paul fra Katmandu, Nepal. så alle kan prøve dette helt unike redskap på workshopen. Også her har dere mulighet kjøpe

Gled dere!sjamanbjelle
sjamanbjelle

Sjaman healing bjeller

kjempespennende saker jeg kommer tilbake til. 

Du kan prøve de på denne workshop.

burphastav
burphastav

Burpha stave

Burpha stav

Staver i mange størrelser er et viktig for sjamaner overalt i verden. Disse burphaer er ikke så lange, skal holdes i hånden, og er mestre i å kanalisere energi ut. 

De er utskåret med tung symbolikk, både fra naturen,  sjamananisme buddhismen og hinduismen. utrolig vakre.  ofte ofte med et stykke tøy rundt som tilhører sjamanen. 

Den som heales holder en burpha mellom hendene mens sjamanen jobber. Burphaen virker da som en slags magnetisk kanal der trekker ting ut å sender de ned i Moder Jord, hvor den omdannes. Det er eneste måte jeg kan forklare det på.

En sjaman kan ha mange forskjellige burphaer. De kan også ha den/de i hendene mens de danser rundt eller gjør en seremoni.

Jeg bruker de ofte i hverdagen når jeg trenger litt påfyll, roe meg, løftes, eller samle meg. Da går jeg rundt med min burpha i hånden, eller jeg setter meg å mediterer sammen med den. Det er utrolig befriende  kraftfull og spennende måte å balansere sine følelser.

Igjen, her kan du også kjenne sjamanen som har eid den, få kontakt og veiledning.

Også her har jeg fått låne flere forskjellig, så du kan prøve.

Det går fint an lage sin egen,  -det blir en egen workshopBlack bean Mala

bønnekjede
bønnekjede

Black bean mala

Man bruker ofte mala til å ha på seg som beskyttelse under seremoni, seanse eller healing.

Det er sjamanen som bruker disse. Dette er et redskap som er mest beregnet på deg som jobber som healer. 

Både bruke det selv ved healing og seremoni, men også bruke det som et slags healing redskap. Jeg bruker ofte min ved fjernhealing, rensing  eller seremonier. 

Du lærer jobbe med de på Workshoppen. 

 Sjamanen og ånden i kjeden er med å guide deg.
Andre typer Malaer

senere vil vi jobbe med andre typer malaer, 

men det er ganske så kraftige redskap, så det er ikke det jeg først lærer bort....På bildet ser du en gammel nepalesisk mala med forskjellige symboltunge gjenstander. 

Man kan også bygge sin egen mala. Gjør du det på den rette måte, dvs med rett intensjon fokus, seremoni og innvielse, kan også den bli et helt nydelig personlig redskap


Paul Wilkinson

Mn gode venn og mentor. engelsk, men som bor i Katmandu. Paul er sjaman, kunstner, filmmaker filantrop, samler kunsthandler, og har en sterk og dyp forbindelse med sjamaner flere steder i Nepal og langs Himalaya. Han er igang med et stort dokumentarprosjekt om sjamanismen, ritualene og seremoniene i Nepal. Han er  dedikert og har et dypt ønske om å dokumentere alt dette før det går tapt. Det er hans drivkraft.

Dessuten er Paul involvert i veldedighetsarbeide for lokale barn og unge, få mat og skolegang.

Paul har selv en helt fantastisk samling av sjamanistiske og andre kulturelle gjenstander. Og en like fantastisk samling av gjenstander til salg

Han har boet i Katmandu i 7 år, og har blitt et unikum av visdom og viten. En konsekvens av en genuin nysgjerrighet. Han er et herlig menneske som  generøst  gir videre av sin viten. Det kommer meg  til gode, hvilket jeg er evig takknemlig for.


Hvis du har spesiell interesse i  nepalesisk sjamanisme, og ønsker jobbe med andre gjenstander enn de jeg har her, kan du ta kontakt med Paul, han hjelper deg gjerne. (spør meg for kontakt info)