Jin shin jyutsu

Energiarbeide fra tidligere tider

Jin shin jyutsu

Energiarbeide fra tidligere tider

Jin shin jyutsu er et eldgammelt japansk "hands on" energiarbeide for selvhjelp og behandling av mennesker  og dyr. Glemt men "gjenoppdaget" rundt år 1920.

En uhyre enkel effektiv metode som alle kan lære seg raskt. Den består av kraftfulle flows til lindring for både kropp sjel og psyke.

Det er læren om de dypeste energibaner, hvordan vi er skapt, og hvordan alt henger sammen energetisk.

Jin shin jyutsu er fabelaktig for dyr. De elsker det !

Velkommen til et spennende univers med både  kurs selvhjelpgruppe og behandling

Jin shin jyutsu er et eldgammelt japansk "hands on" energiarbeide for selvhjelp og behandling av mennesker  og dyr.

Glemt men "gjenoppdaget" rundt år 1920.

en uhyre enkel effektiv metode som alle kan lære seg raskt med kraftfulle flows til lindring for både kropp sjel og psyke.

Det er læren om de dypeste energibaner, hvordan vi er skapt, og hvordan alt henger sammen energetisk.

Jin shin jyutsu er fabelaktig for dyr. De elsker det !

Velkommen til et spennende univers med både  kurs og selvhjelpgruppe

på zoom og levende samling (når cv19 tillater) 

NYTT KURS

Velkommen til selvhjelp webinar på norsk  3 lørdager kl 13 til 16

29 jan  5 feb  12 feb 2022

les mer/ påmelding her

Hva er jin shin jyustu:

WEBINAR   3 lørdager

29 januar 5 og 12 feb 

klikk her for å lese mer  å melde deg på

Healing og selvhjelp.

Jin shin jyutsu høres ut som en kampsport, men er det ikke.

Vår Kropp har 26 punkter på hver side, hvor der oppstår energidemninger når ikke alt kører som det skal. 

Vi kalder punktene safety energy locks, eller  SELS. 

Jin shin jyutsu forteller hvordan vi kan balansere å åpne blokerte energibaner ved ved å legge hendene på ulike SELS i en gitt rekkefølge (flow). Vi utnytter at vi er "elekstriske skapninger".   

Den forteller  hvordan vi enkelt kan bruke metoden som selvhjelp. 

Kroppen healer seg selv i dypet når elvene åpnes, Den jobber tilbake til sin harmoni og  særegne balanse.

Jin shin jyutsu er en kroppsfilosofi som forteller hvordan vi er skapt, fra energi til materie. Den forteller om freb vi kan gjøre, så disse sammenhenge kan fungere fritt.

Jsj er dessuten et uhyre bra supplement til annen behandling . Når man får sterke medisiner kjemper kroppen!  Jsj behandling og selvhjelp styrker kroppen i kampen. Den restitueres bedre og raskere.

 Jin shin jyutsu er en genial og enkel teknikk for selvhjelp ved både fysiske og psykiske tema.

 

Selvhjelp

jin shin jyutsu, jin shin jyutsu tønsberg, jsj tønsberg, jsj Norge, jin shin jyutsu Norge, japansk healing, samurai healing, japansk selvhjelp, japansk behandling

Jin shin jyutsu selvhjelp er utrolig enkel. Man holder hver hånd på angitt punkt (SEL) , eller holder om en finger, det er alt.

Både mennesker og dyr  er et stort elektrisk system. Vi er strøm. Der er "strøm" i dine hender, høyre går innover, venstre utover.

Det utnytter vi som en slags boost der renser åpner og setter igang. Når du holder hånden på angitt punkt, eller finger, ja så behandler du deg selv, helt enkelt. 

Bildet viser hvordan man kan hjelpe følelsesreaksjoner ved å holde en finger.

 

hva forteller de som har lært jin shin jyutsu ?

(trykk på pilene)

Hvordan lære selvhjelp ?

Det enkleste er å følge instruksjon på de videos du finner her på siden.

Du kan også lese boken eller prøve ut kortene Du finner lenger nede på siden.

Det beste er å bli med på selvhjelpskurs, men det er ikke nødvendig for å kunne hjelpe seg selv

 

 

Hvordan foregår en behandling hos oss?

Du ligger på benken med klærne på. Vi tester med pulsdiagnostikk eller bodytalk  hva ditt indre "sier" du trenger av behandlingDette og hva du forteller bestemmer flows.

Flow: Jeg legger hendene på kroppen i en gitt rekkefølge

Jiro Muray og Mary Burmeister har nedtegnet en mengde forskjellig flows som går på mange forskjellige ting.

. De er min guide. De forteller også enkle karftfulle ting du kan gjøre selv. Jeg gir deg også hjemmearbeide med flows du lett kan  deg selv.

Virkningen er dyp, naturlig avslappende og til tider mirakuløs.

video "hold dine fingre som daglig rutine "

utdannelse som practitioner ?

Utdannelsen består av enkeltstående 5 dagers intensivkurs, selvhjelpsklasser og en del forskjellig helgekurs med special topic, hvor man fordyper seg i et tema. En klasse følger en fastlagt model, hvor den enkelte lærers spesiale skaper forskjellige kurs. (noen er spesialister på astrologi, andre numerologi, endokrini osv.).

Lærerne er "gamle ringreve" som har holdt på med dette over mange år. Det er kun få som går hele veien å klarer bli godkjent seniorlærere. Ansvarlig organisasjon er  den offisielle  jsj"basen" i Scottsdale, USA. Selvhjelpsklasser og introduksjonsklasser kan man holde når man er "vanlig"  godkjent og har en vis erfaring. Som meg, (Dorthe Leth) og Anja Kronborg, også behandler på enzo.center

For å bli jin shin jyutsu teacher/ practitioner, dvs være godkjent til å kunne gi andre behandling, (bort sett fra venner og kjente) må man ha gjennomført minst 3 stk  5 dagers intensivkurs.                                                                                                                           Der er ingen eksamen, men du får diplom. Alt bygger på tillit.

Kursene holdes forskjellig plasser i bl.a. Tyskland, Nederland, Østerike, Sverige, USA, Spanien England.

De arrangerers av en lokal facilitator, og holdes av en seniorlærer.  Man påmelder seg direkte til facilitator. Dette betyr skolen kommer til oss, når bare vi samler nok deltagere. På den internationale siden kan du se hvor og når der holdes kurs.

Jin shin jyutsu. The art of creation of man.

Der er mange lag av viten i jin shin jyustu, . Man blir aldri helt utlært  Derfor er det vanlig practitioners fortsetter sin utdannelse med jevnlig å gå  5dagers og special topics. Ingen kurs blir like, så der er bestandig nye ting at lære. ( jeg har holdt på i 10 år, men reiser til Amsterdam på enda et 5 dagers i august. Ny lærer, "nytt" kurs )

Jin shin jyutsu er relativt nytt i Norge,kun noen få har holdt på med dette for egen del . Nu begynner interessen å vokse.Vi har hatt et par introduksjon workshops, som var meget vellykket, nu er det tid!

 .Det meste studiemateriale er på engelsk eller tysk. - Vi planlegger utvikle norsksproget materiale .

DETTE ER GØY   og kjempespennende være med bygge opp fra bunn.

bli med du også 

du kan lese mer om alt på de internasjonale sidene jsjinc.net

Mer historie

JSJ er byggd 1000 års gamle tradisjoner, som engang  var samuraiernes "medisinveske"

 Hvordan Jin shin jyutsu "kom tilbake" etter å ha vært nesten glemt.

Murai levde i Japan rundt århundredskftet 1900. Da han var 26 år ble han dødssyk. Legene sa: beklager, vi kan intet gjøre. Jiro ville ikke dø uten å ha forsøkt å bli frisk.  Han ba om å bli brakt til familiehytten i fjellene.  Han sa: la meg bli her i fred 7 dager, så  hent meg. Hvis jeg er død har jeg i allefall prøvd.

Jiro fastet, og mediterte. Han satt utenfor hytten, og bad og veiledning. Jiro fikk veiledning! Han holdt rundt fingrene , holdt hendene rundt på kroppen, holdt fingre igjen. Dette fortsatte. Jiro skjønnte intet men fortsatte i tillit.  kroppen hans ble kaldere som dagene gikk. Livet svannt fra kroppen. den 6. dagen var han nesten borte og tenkte, nå dør jeg, men det er greit, jeg har gjort mitt.

Likevel fortsatte han øvelsene. 7. dagen startet kroppen plutselig å bli varm. Det varsom ble livet ”kastet inn i ham” igjen. Når familien hentet han 8 dagen var han frisk som en fisk.

Jiro tenkte :  jeg skjønner ikke hva som har sket, men jeg skal bruke livet mitt til å finne det ut!!

dete er bakgrunden for jin shin jyutsu. Jiro studerte de gamle hemmelige skrifter,eksperimenterte, tilslutt fikk han denne urgamle viten om hvordan menneskene er skabt fra energi til materie, satt i system. Den har vært glemt i mange år, men blev ”vekket” i Jiro disse 7 dage.

Jiro noterte, og fikk kunnskapen satt i system, så vi kan bruke den idag. En Kroppsfilosofi. Bodyart. Han hadde få nære elever . En av dem var Mary burmeister, som har æren for utbredelse av metoden i vesten. Særlig, Tyskland, østerike og USA , men også mange andre land.

stemningsbilder fra første workshop, april 2016

Inntrykk fra vår første introduksjon workshop, med både mennesker og dyr.

fredag lørdag på enzo.center. Mye lærdom og herlig engasjerte studenter

 Søndagen hadde vi med våre hunde på kurs.Takk til Maren Emilsen og hennes familie for lån av plen på deres vakre gård. Det ble flott for alle!

Dette var vår første workshop, så jeg var ganske spent, men det ble kjempemoro for både meg, assisten Anja og alle deltagere.

klikk på bildet for store bilder           Plansjer vi fikk utlevert finner du her

meld deg på nyhetbrevet mitt. Med tips, videos, kurs

* indicates required

(vi arrangerer kurs og workshops) coronapause

praksiskvelder

kl 18.30 til 21.00

Vi trener og praktiserer.

For deg som har lært noe, eller bare er nysgjerrig på å prøve dette gamle japanske energiarbeide. Enkelt dyp effektiv. ALLE kan lære dette !. Vi gjør både selvhjelp og behandling av hverandre.

Et uformelt treff. Ingen krav til prestasjon. 150 kr/gang

 

eksempel på tidligere kurs vi har arrangert

workshop

lørdag kl 10 - 17 søndag kl 10 -17

Alva Yoga, Horten kart

- jin shin jyutsu er fra Japan. en gammel uhyre enkel og effektiv form for selvhjelp. for både kropp og sjel
Alle kan lære. vi åpner blokkeringer i de dype energibaner, rett og slett ved å legge hendene på å " gi kroppen strøm" - eller holde en anvist finger. Du kan hjelpe deg selv i hverdagen, når som helst, hvor som helst.
Denne workshop er egnet alle både for nye deltagere og du som vil friske opp.

Det introduseres jin shin jyustu .
Vi blir kjent med skapelse, de dupe baner energipunktene og organ energibaner. jin shin jyutsu forteller hvordan de kan harmoniseres Vi praktiserer grep , flows, Vekslende mellm teori og praksis
Dere får utlevert manual.
ha med skrivesaker , farger, matpakke. Litt varme klær Vi både jobber og lærer. Dette er et intens kurs med mye glede og healing !
Bli med på pionerarbeide, få ut jin shin jyustu til folket.

 

Jin shin jyutsu workshop intro 1

Tider:

Fredag  kl 17.00 til 20.00. 
Lørdag  og søndag . kl 10.00 til 16.00  ( veiledende tider)

Jin shin jyutsu er et kraftfult ,eldgammel japansk "hands on" energiarbeide. 
Uhyre enkel for selvhjelp og behandling av både mennesker og dyr.
Vi jobber med enkle meget effektive greb (flow) 
Det er læren om våre dypeste energibaner, og hvordan alt henger sammen.
JSJ gir mulighet for balanse og lindring av følelser og kropp. ALLE kan lære bruke JSJ umiddelbart ! Samtidig er det et livssudie.
Metoden er ny i Norge, men utbredt i mange andre land. På kurset lærer du bruke grunnleggende teknikker.

Lyst å teste ut jsj allerede nå ?

sjekk vår julekalender fra julen 2017 (gå litt nedover på siden)   her
PÅMELDING HER
PRIS: 2.300 kr 
Du er sikret plass med depositum 700 kr til 1503.12.37197
Ha med papir for notater, penn og farger. Matpakke. Vannflaske. Bekvemme klær. (vi har te og kaffe) 

jin shin jyutsu en dag med dyr

 
Dyrevelferd.
Lær deg enkle jsj grep for balanse og lindring.  Dyrene elsker det. 
Ta med hunden din,
den er hjertelig velkommen
Bring mat til begge, vi har drikke .
Pris : 800 kr 
for deg som har vært på workshop, kurs , eller lært om jsj på annen vis

videos

Praktisk selvhjelp          (15 min)

hva er jsj ?                              (ca 28 min)

et par tips til gode flows

Gi immunsystemet ditt et boost !

Jiro Murai

jin shin jyutsu, jin shin jyutsu Norge, jin shin jyutsu tønsberg, jin shin jyutsu Dorthe Leth, jin shin jyutsu enzo.center, jsj norge, jsj tønsberg, jsj kurs, jin shin jyutsu kurs, jin shin jyutsu behandling, japansk healing, gammel japansk healing, healing samurai, Jiro Murai,

Kort fortalt: Jiro levde i Japan for 100 år siden. Han ble dødssyk, og gjennom meditasjon kom denne gamle formen til ham - og tilbake til oss. Jiro gjorde et stort arbeide blant fattige i Japan, og da han fikk adgang til keiserens biblotek med gamle skrifter forstod han, og kunne sette alt i sytem, han kaldte det Jin shin jyutsu.

til Høyre: en oversikt over de 26 x 2 områder for blokkering på kroppen vi jobber med.

Mary Burmeister

Mary Burmeister, jin shin jyutsu Norge, jin shin jyutsu tønsberg, jin shin jyutsu dorthe leth, jsj dorthe leth

Mary Burmeister Ble opplært av Jiro Murai. Hun tok lærdomen med til vesten, og systematiserte det så  idag har vi et prinsipp alle kan lære og bruke rask og effektivt. både som selvhjelp og som behandling av mennesker og dyr.

jin shin jyutsu  artikkel

Artikkel i magasinet Harmoni

klikk deg inn på en side om gangen, 

Lesestoff

En veldig fin grunnleggende bok som beskriver systemet, og gir enkle redskap for hjelp og selvhjelp

------------------------------

Bok og kort kan bestilles hos amazon  jsjinc.net eller alibris nettbutikk

Kort med instruksjons bok

Bok og medfølgende kort med utførlige forklaringer om flow, punkter og anvendelse. Veldig gode når man vil lære seg jsj selvhjelp.

kjøpes billigst på jsjinc.net eller alibris nettbutikk

jsj også for dyr

jin shin jyutsu hund, healing dyr, behandle dyr, heale dyr. dyrehealing jin shin jyutsu hest, heale dyr, dyrehealing Modum jin shin jyutsu kat

anbefalt litteratur

En veldig fin grunnleggende bok som beskriver systemet, og gir enkle redskap for hjelp og selvhjelp

Kan bestilles hos amazon  jsjinc.net eller alibris nettbutikk

jin shin jyutsu selvhjelp

Her er de klassiske selvhjelps bøkene. Nydelige enkle men dype.

jin shin jyutsu workshop intro 2

For deg som har gått intro 1.

Jin shin jyutsu er lært på 5 minutter , samtidig som metoden omfavner uendelig mye. På dette kurs går vi videre. Vi introduserer organflows, sammenhenge med universet, elementene og ikke mindst,- lærer deg et enkelt genialt testsystem, så du kan finne beste beste flow for spesifikk problemløsning. 
Vi går dypere . Du er med å forme kurset ut fra dine ønsker.
Dette er opvarmingen for de internasjonale 5 dagers jsj practitioner class. Når jin shin jyutsu frøene i Norge har spiret nok, får vi en seniorlærer hit for dette kurs .
PRIS: 2.500 kr 
Du er sikret plass med depositum 700 kr til 1503.12.37197
Ha med papir for notater, penn og farger. Matpakke. Vannflaske. Bekvemme klær. (vi har te og kaffe)